Maailman paras tomaattikeitto

Tomaattikeitto tuoreista tomaateista (3-4 annosta)

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
reilu loraus extra virgin -oliiviöljyä
1 kg kypsiä tomaatteja
4-5 dl vettä
2 rkl kana- tai kasvisfondia
1/2 dl valkoviiniä
1 rkl sokeria
2 rkl tomaattipyreetä
1 – 2 tl kuivattua basilikaa
1/2 dl kuohukermaa
suolaa
mustapippuria

Kuori ja pilko sipuli, valkosipuli ja porkkana.

Leikkaa tomaatit lohkoiksi.

Kuumenna kattilassa oliiviöljy ja lisää sipuli, valkosipuli ja porkkana.

Kuullota, kunnes sipuli kuultaa läpi.

Lisää tomaatit, vesi, fondi, valkoviini, sokeri, tomaattipyree ja basilika.

Kiehauta ja anna porista, kunnes tomaatit ja porkkanapalat ovat täysin pehmeitä.

Poista liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella.

Kuumenna tarvittaessa uudelleen lähes kiehuvaksi, sekoita joukkoon kerma ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoile sellaisenaan tai tuoreen basilikan, krutonkien tai valkosipulileivän kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 553 grammaa

S0kerihiiri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g500g102kcal3g19g1.5g7g
Valkoviini kuiva 25g17kcal0.1g0.1g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g35g10kcal0.2g2.1g0.1g0.9g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g5.5g5.7kcal0.4g0.9g0g0.1g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g5g44kcal0g0g5g0g
Vesi200g0kcal0g0g0g0g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)15g15kcal1.1g2.6g0.1g0.3g
Sokeri 6g24kcal0g6g0g0g
Tomaattipyre, consentraatti (Motti), annos 140g7.5g7.2kcal0.3g1.3g0g0g
Basilika, tuore 5g1.4kcal0.2g0.1g0g0.1g
Kuohukerma,valio,2dl25g85kcal0.5g0.7g8.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1658g622kcal11.6g65.6g30.8g16.8g
Valittu annoskoko829g311kcal5.8g32.8g15.4g8.4g
Annoskoko puolitettuna415g156kcal2.9g16.4g7.7g4.2g
Arvot/100g100g38kcal0.7g4g1.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=448838