Herkkumakaronlaatikko a la Maire

Laita makaronit kiehumaan suolalla maustettuunveteen ja uuni lämpiämään 200C.

Paahda jauheliha silputunsipulinkera.

Ota iso kulho, jossa sekoitat tomaattimurskat, smetanat, murskatut valkosipulit, musta ja valkopippurirouheet lihaseoksen sekä puolet juustoraasteesta.

Suolaa2-3 tl.
Laita isoon vuokaan vuorotellen makaronia ja lihaseosta päälimmäiseksi
100g juustraastetta.

Uuniin noin tunniksi

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 304 grammaa

Singoalla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha400g664kcal76g0g40g0g
Sipuli (kuorittu)25g6.7kcal0.3g1.2g0g0.4g
Makaroni, keitetty, suolaa 175g169kcal5.3g34.3g0.6g1.7g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska 400g118kcal2.2g21.2g0.8g7.6g
Smetana, rasvaa n. 40 % 100g390kcal2.1g2.2g42g0g
Valkosipuli 6g6.5kcal0.5g1g0g0.1g
Juustoraaste emmental punaleima100g390kcal29g0g30g0g
Mineraalisuola keskiarvo 7.5g0.1kcal0g0g0g0g
Oregano, kuivattu 1g3.1kcal0.1g0.2g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2430g3494kcal231g120.2g227g20.4g
Valittu annoskoko1215g1747kcal115.5g60.1g113.5g10.2g
Annoskoko puolitettuna608g874kcal57.8g30.1g56.8g5.1g
Arvot/100g100g144kcal9.5g4.9g9.3g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=449429