Herkkumakaronlaatikko a la Maire

Laita makaronit kiehumaan suolalla maustettuunveteen ja uuni lämpiämään 200C.

Paahda jauheliha silputunsipulinkera.

Ota iso kulho, jossa sekoitat tomaattimurskat, smetanat, murskatut valkosipulit, musta ja valkopippurirouheet lihaseoksen sekä puolet juustoraasteesta.

Suolaa2-3 tl.
Laita isoon vuokaan vuorotellen makaronia ja lihaseosta päälimmäiseksi
100g juustraastetta.

Uuniin noin tunniksi

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 304 grammaa

Singoalla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha500g831kcal95.1g0g50g0g
Sipuli (kuorittu)31g8.4kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Makaroni, keitetty, suolaa 219g211kcal6.6g42.9g0.7g2.2g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska 500g147kcal2.8g26.5g1g9.5g
Smetana, rasvaa n. 40 % 125g488kcal2.7g2.8g52.5g0g
Valkosipuli 7.5g8.1kcal0.6g1.2g0g0.2g
Juustoraaste emmental punaleima125g488kcal36.3g0g37.5g0g
Mineraalisuola keskiarvo 9g0.1kcal0g0g0g0g
Oregano, kuivattu 1.3g3.8kcal0.1g0.3g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3040g4370kcal289.2g150.4g283.8g25.8g
Valittu annoskoko1520g2185kcal144.6g75.2g141.9g12.9g
Annoskoko puolitettuna760g1093kcal72.3g37.6g71g6.5g
Arvot/100g100g144kcal9.5g4.9g9.3g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=449429