Herkkumakaronlaatikko a la Maire

Laita makaronit kiehumaan suolalla maustettuunveteen ja uuni lämpiämään 200C.

Paahda jauheliha silputunsipulinkera.

Ota iso kulho, jossa sekoitat tomaattimurskat, smetanat, murskatut valkosipulit, musta ja valkopippurirouheet lihaseoksen sekä puolet juustoraasteesta.

Suolaa2-3 tl.
Laita isoon vuokaan vuorotellen makaronia ja lihaseosta päälimmäiseksi
100g juustraastetta.

Uuniin noin tunniksi

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 304 grammaa

Singoalla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha600g997kcal114.1g0g60g0g
Sipuli (kuorittu)38g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Makaroni, keitetty, suolaa 263g254kcal7.9g51.5g0.8g2.6g
Suola, annos 3g0.9g0kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska 600g177kcal3.4g31.8g1.2g11.4g
Smetana, rasvaa n. 40 % 150g585kcal3.2g3.3g63g0g
Valkosipuli 9g10kcal0.7g1.5g0.1g0.2g
Juustoraaste emmental punaleima150g585kcal43.5g0g45g0g
Mineraalisuola keskiarvo 11g0.1kcal0g0g0g0g
Oregano, kuivattu 1.5g4.6kcal0.2g0.3g0.2g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3648g5244kcal347g180.4g340.8g30.8g
Valittu annoskoko1824g2622kcal173.5g90.2g170.4g15.4g
Annoskoko puolitettuna912g1311kcal86.8g45.1g85.2g7.7g
Arvot/100g100g144kcal9.5g4.9g9.3g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=449429