Herkkumakaronlaatikko a la Maire

Laita makaronit kiehumaan suolalla maustettuunveteen ja uuni lämpiämään 200C.

Paahda jauheliha silputunsipulinkera.

Ota iso kulho, jossa sekoitat tomaattimurskat, smetanat, murskatut valkosipulit, musta ja valkopippurirouheet lihaseoksen sekä puolet juustoraasteesta.

Suolaa2-3 tl.
Laita isoon vuokaan vuorotellen makaronia ja lihaseosta päälimmäiseksi
100g juustraastetta.

Uuniin noin tunniksi

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 304 grammaa

Singoalla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha100g166kcal19g0g10g0g
Sipuli (kuorittu)6.3g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Makaroni, keitetty, suolaa 44g42kcal1.3g8.6g0.1g0.4g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska 100g29kcal0.6g5.3g0.2g1.9g
Smetana, rasvaa n. 40 % 25g98kcal0.5g0.6g10.5g0g
Valkosipuli 1.5g1.6kcal0.1g0.2g0g0g
Juustoraaste emmental punaleima25g98kcal7.3g0g7.5g0g
Mineraalisuola keskiarvo 1.9g0kcal0g0g0g0g
Oregano, kuivattu 0.3g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana608g874kcal57.8g30.2g56.6g5g
Valittu annoskoko304g437kcal28.9g15.1g28.3g2.5g
Annoskoko puolitettuna152g219kcal14.5g7.6g14.2g1.3g
Arvot/100g100g144kcal9.5g5g9.3g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=449429