Herkkumakaronlaatikko a la Maire

Laita makaronit kiehumaan suolalla maustettuunveteen ja uuni lämpiämään 200C.

Paahda jauheliha silputunsipulinkera.

Ota iso kulho, jossa sekoitat tomaattimurskat, smetanat, murskatut valkosipulit, musta ja valkopippurirouheet lihaseoksen sekä puolet juustoraasteesta.

Suolaa2-3 tl.
Laita isoon vuokaan vuorotellen makaronia ja lihaseosta päälimmäiseksi
100g juustraastetta.

Uuniin noin tunniksi

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 304 grammaa

Singoalla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1001g1661kcal190.1g0g100.1g0g
Sipuli (kuorittu)63g17kcal0.8g3g0.1g1.1g
Makaroni, keitetty, suolaa 438g423kcal13.2g85.8g1.4g4.3g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska 1001g294kcal5.6g53g2g19g
Smetana, rasvaa n. 40 % 250g976kcal5.3g5.5g105.1g0g
Valkosipuli 15g16kcal1.2g2.4g0.1g0.3g
Juustoraaste emmental punaleima250g976kcal72.6g0g75.1g0g
Mineraalisuola keskiarvo 19g0.2kcal0.1g0g0g0g
Oregano, kuivattu 2.5g7.6kcal0.3g0.5g0.3g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6080g8741kcal578.4g300.4g568.4g51.6g
Valittu annoskoko3040g4371kcal289.2g150.2g284.2g25.8g
Annoskoko puolitettuna1520g2185kcal144.6g75.1g142.1g12.9g
Arvot/100g100g144kcal9.5g4.9g9.3g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=449429