Herkkumakaronlaatikko a la Maire

Laita makaronit kiehumaan suolalla maustettuunveteen ja uuni lämpiämään 200C.

Paahda jauheliha silputunsipulinkera.

Ota iso kulho, jossa sekoitat tomaattimurskat, smetanat, murskatut valkosipulit, musta ja valkopippurirouheet lihaseoksen sekä puolet juustoraasteesta.

Suolaa2-3 tl.
Laita isoon vuokaan vuorotellen makaronia ja lihaseosta päälimmäiseksi
100g juustraastetta.

Uuniin noin tunniksi

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 304 grammaa

Singoalla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha200g332kcal38g0g20g0g
Sipuli (kuorittu)13g3.4kcal0.2g0.6g0g0.2g
Makaroni, keitetty, suolaa 88g85kcal2.6g17.2g0.3g0.9g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska 200g59kcal1.1g10.6g0.4g3.8g
Smetana, rasvaa n. 40 % 50g195kcal1.1g1.1g21g0g
Valkosipuli 3g3.3kcal0.2g0.5g0g0.1g
Juustoraaste emmental punaleima50g195kcal14.5g0g15g0g
Mineraalisuola keskiarvo 3.8g0kcal0g0g0g0g
Oregano, kuivattu 0.5g1.5kcal0.1g0.1g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1216g1748kcal115.6g60.2g113.6g10.4g
Valittu annoskoko608g874kcal57.8g30.1g56.8g5.2g
Annoskoko puolitettuna304g437kcal28.9g15.1g28.4g2.6g
Arvot/100g100g144kcal9.5g5g9.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=449429