Herkkumakaronlaatikko a la Maire

Laita makaronit kiehumaan suolalla maustettuunveteen ja uuni lämpiämään 200C.

Paahda jauheliha silputunsipulinkera.

Ota iso kulho, jossa sekoitat tomaattimurskat, smetanat, murskatut valkosipulit, musta ja valkopippurirouheet lihaseoksen sekä puolet juustoraasteesta.

Suolaa2-3 tl.
Laita isoon vuokaan vuorotellen makaronia ja lihaseosta päälimmäiseksi
100g juustraastetta.

Uuniin noin tunniksi

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 304 grammaa

Singoalla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha300g498kcal57g0g30g0g
Sipuli (kuorittu)19g5.1kcal0.2g0.9g0g0.3g
Makaroni, keitetty, suolaa 131g127kcal4g25.7g0.4g1.3g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska 300g88kcal1.7g15.9g0.6g5.7g
Smetana, rasvaa n. 40 % 75g293kcal1.6g1.7g31.5g0g
Valkosipuli 4.5g4.9kcal0.4g0.7g0g0.1g
Juustoraaste emmental punaleima75g293kcal21.8g0g22.5g0g
Mineraalisuola keskiarvo 5.6g0.1kcal0g0g0g0g
Oregano, kuivattu 0.8g2.3kcal0.1g0.2g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1824g2623kcal173.6g90.2g170.2g15.4g
Valittu annoskoko912g1311kcal86.8g45.1g85.1g7.7g
Annoskoko puolitettuna456g656kcal43.4g22.6g42.6g3.9g
Arvot/100g100g144kcal9.5g4.9g9.3g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=449429