Äyriäispaella (Pirkka)
1. Sulata äyriäissekoitus pakkauksen ohjeen mukaan.
Valuta hyvin.
2. Hienonna sipuli ja valkosipulit.
Suikaloi paprika.
Kuutioi chorizo pieniksi kuutioiksi.
Kuumenna pannulla rasva ja kuullota sipuleita siinä hetki.
Lisää pannulle chorizo ja riisit.
Jatka kuullottamista, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi.
3. Lisää pannulle kiehuva vesi ja mausteet.
Hauduta kannen alla noin 17 minuuttia, kunnes riisi on lähes kypsää.
4. Lisää joukkoon suikaloitu paprika ja hauduta pari minuuttia.
Sekoita paellaan valutettu äyriäissekoitus.
Kuumenna ja hauduta vielä 3-5 minuuttia.
Koristele paella tuoreella persiljalla ja sitruunalohkoilla.
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 204 grammaa
Akalliop