Karpin rahkapiirakka (uunipellillinen)
Karppilasta Areksen ohje, hiukan muokattu oman kaapin sisällön mukaiseksi.
Sekoita pehmeän rasvan joukkoon rahka/jogurtti.
Sekoita keskenään psyllium, leivinjauhe ja jauhot ja lisää taikinaan.
Lisää lopuksi kerma.
Taikinaa voi seisottaa jääkaapissa muutaman tunnin (helpottaa käsittelyä), mutta se ei ole pakollista.
Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle.
Sekoita täytteen aineet keskenään mieluiten luetellussa järjestyksessä, raasta sitruunasta myös kuori sekaan ja kaada pohjan päälle.
Paista 200 asteessa n. 30 min (riippuu hieman uunista).
Tarjoile jäähtyneenä.
Piirakka on parhaimmillaan viileänä.
Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 110 grammaa
Maumau