Rahkapaistos
Ohje Karppilasta Päärynänaiselta.
Tämä annos on 1,5 x ap.
Vatkataan munat, lisätään suola, makeutusaine ja rahka.
Itse käytän teflonvuokaa, irtopohjakakkuvuoka käy hyvin myös (26 cm).
Uuni 200, voi vuokaan ja hetkeksi uuniin, niin että voi sulaa ja samalla vuoan reunat ovat rasvattu.
Lisätään sulanut voi rahkaseokseen, seos vuokaan ja uuniin n. 40 min.
Paistos ensin kohoaa ja siten laskee, se kuuluu asiaan.
Kypsyys voi tarkistaa myös paistoksen keskikohdalla sormella, jos on kiinteä, on valmis.
Kumotaan kun pikkuisen jäähtyy.
Alun perin resepti on Virosta ja siihen kuuluu 1 rkl mannasuurimoita.
Jätin ne pois ja se ei vaikuttanut makuun yhtään.
Kuuluu syödä kiisselin kanssa, eli kiisseli lautaselle ja pala rahkapaistosta päälle.
Olen syönyt ilmankin, mutta nyt löysin reseptin vadelmakiisseli a`la karppi, eli psyllium kanssa tehty.
Toimi loistavasti!
Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 85 grammaa
Maumau