Pyrytuulian VappuRahkapiirakka
5 dl rasvatonta maitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
1,5 dl intiaanisokeria
1,5 rkl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
6 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita
Maito lämmitetään + 42 C ja siihen lisätään sokeri, suola ja kardemumma.
Kuivahiiva sekoitetaan 7dl jauhoja ja lisätään maitoon ja vatkataan kunnes saa sitkoa.
Loput jauhot lisätään vähitellen ja viimeiseksi voi.
Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1,5 dl intiaanisokeria
2 tl vanilliinisokeria tai vaniljauutetta
2 sitruunan mehu ja kuori
3 dl rusinoita
Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa
Pyrytuulia