Proteiinijauhe-porkkanakakku (lähde kotikokki.net)
2 dl vaniljan makuista proteiinijauhoa
3 kpl kananmunan valkuaisia
250 g 0,2% vanilja exquisaa (tai tavallista rahkaa)
1,5-2 tl nestemäistä makeutusainetta
1 tl inkivääriä
1 tl kaardemummaa
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
3 kpl porkkanoita
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
kuorrutus:
150 g 2% tuorejuustoa
0,5 tl nestemäistä makeutusainetta
1 tl vaniljaesanssia-sokeria tai sokeritonta vaniljasiirappia
kanelia pinnalle
sitruunamehua kostutukseen
Raasta porkkanat ja keitä vähässä nesteessä n. 5min/ kunnes porkkanaraate on kypsää.
Erottele valkuaiset keltuaisista eri astioihin.
Sekoita leivinjauhe + sooda proteiinijauhoihin.
Vatkaa valkuaiset, rahka ja proteiinijauho tasaiseksi seokseksi.
Mausta vaniljasiirapilla, makeutusnesteellä, inkiväärillä, kaardemummalla, kanelilla ja neilikalla.
Lisää jäähtynyt porkkanaraaste ja sekoita tasaiseksi.
Aseta kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi ja kaada taikina vuokaan.
Paista 200 asteessa n.15-20 min/ kunnes kakku saa kauniin värin pintaan.
Kumoa kakku vuoastaan ja kostuta sitruunamehulla.
Anna jäähtyä täysin.
Valmista kuorrute sekoittamalla tuorejuustoon makeutusainetta ja vaniljasiirappia/esanssia tai vaniljasokeria.
Levitä kuorrute kakun pinnalle ja ripottele päälle kanelia.
Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 144 grammaa
Martsavo