AVOkadopasta by Hanna G
1 valkosipulinkynsi
½ chili (siemenet poistettu)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
n. ½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g raastettua pecorinoa
30 g raastettua parmesaania
400-500 g spaghettia
Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään.
Pilko valkosipuli ja chili kulhoon.
Purista limetin mehu mukaan.
Halkaise avokadot ja poista niistä kivet.
Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.
Hienonna yrtit ja raasta juustot.
Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.
Sekoita lusikalla.
Maista! Seoksessa pitää olla tarpeeksi suolaa, muuten se on mauton.
Keitä spaghetti "al dente" hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä.
Valuta pasta lävikössä.
Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spaghetti kastikkeen joukkoon.
Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.
Tarjoa heti.
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 313 grammaa
Chokolat