Kreikkalainen kurpitsalasagne
6 annosta.
valmistusaika 25 min+1 h
1 kg myskikurpitsa
1 porkkana
2 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria myllystä
Tomaattikastike:
2 tlk ( yht. 800 g) kuorittuja kirsikkatomaatteja, esim.
Mutti
1 tkl (290/155 g) kalamata-oliiveja
3 rkl oreganoa hienonnettuna
lisäksi:
1 tlk (200 g) ranskankermaa
200 g fetaa
8 lasagnelevyä
2 dl raastettua parmesaania
Kuutioi kurpitsa.
Kuori ja kuutioi porkkana.
Kuori ja leikkaa sipuli ja valkosipuli viipaleiksi.
Yhdistä kaikki kasvikset.
Lisää öljy ja mausteet.
Kypsennä kasviksia pellillä leivinpaperin päällä 225-asteisen uunin keskitasossa noin 30 minuuttia tai siihen asti, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.
Tomaattikastike:
Kaada tomaattipurkkien sisältö kattilaan.
Anna porista miedohkolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
Viipaloi oliivit ja lisää ne silputun oreganon kanssa kastikkeeseen.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Yhdistä paahdetut kasvikset ja tomaattikastike.
Kokoa lasagne.
Levitä hieman tomaattikastike-kasvisseosta vuoan pohjalle.
Murustele päälle hieman fetaa.
Lusikoi hieman ranskankermaa.
Levitä kerros lasagnelevyjä päälle.
Lisää kastiketta ja juustoa ja sitten taas lasagnelevyjä.
Tee 2-3 kerrosta.
Laita päällimmäiseksi kastiketta ja fetaa.
Viimeistele ripottelemalla parmesaania pinnalle.
Kypsennä 200-asteisen uunin keskiosassa noin 25 minuuttia.
Katso tarkka kypsennysaika lasagnelevypaketista.
Tarjoa vihreän salaatin kanssa.
Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 517 grammaa
Sallah