Joben jättikaalikääryle

Keitä kokonaista kaalia n. 15 min. Irrottele isoimpia lehtiä samalla.

Laita ohra tai tattarisuurimot (ohraa 1dl, tattaria 1.5dl tai kvinoaa 1dl) kiehumaan paketin ohjeiden mukaan.

Valmista täyte paistamalla jauheliha, kaalisilppu ja sipuli, mausta.

Leivinpaperi kastellaan ja muotoillaan vuoan pohjalle n. 2 x 2L vuokaa.

Vuoraa pohja isoilla kaalinlehdillä reunoja myöten, ohenna paksuimpia ruotikohtia veitsellä ja lisää täytteeseen.

Kumoa täyte leviteltyjen lehtien päälle, tiivistä kunnolla vaikka ruokalusikalla ja lado päälle kanneksi lisää isoja kaalin lehtiä.

Käännä lopuksi vielä reunoilta lehdet päälle sen verran kuin menevät.

Valele pintaa siirapilla ja oliiviöljyllä, ripottele ihan vähän suolaa.

uuni 180 astetta ja noin 1 tunti

Anna vetäytyä noin 15 min ja kumoa eli iso lautanen tai tarjoiluvati vuoan päälle ja käännä nurin koko homma.

Siitä sitten vain leikkaamaan sopivia paloja lautaselle kuin kakusta konsanaan.

Itse maustoin tujusti täytteen suolalla, chilillä, mustapippurirouheella, maustepippurijauheella, paprikajauheella ja meiramilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 373 grammaa

Jobelix72
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkokaali keräkaali 1488g413kcal17.7g60.4g3g31.2g
Sipuli (kuorittu)385g104kcal5g18.5g0.8g6.5g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha525g872kcal99.8g0g52.5g0g
Kananmuna kuoreton 96g137kcal12g0.3g9.9g0g
Siirappi 35g106kcal0g25.9g0g0g
Kvinoa, runsaskuituinen jyvä (Gogreen), annos 50g70g243kcal15g43.8g0.8g10.9g
Oliiviöljy 12g108kcal0g0g12.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5222g3965kcal299g297.8g158.6g97.2g
Valittu annoskoko2611g1983kcal149.5g148.9g79.3g48.6g
Annoskoko puolitettuna1306g991kcal74.8g74.5g39.7g24.3g
Arvot/100g100g76kcal5.7g5.7g3g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=467222