Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Runebergintorttu

2 munaa
1 ½ dl kermaa (tai maitoa)
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 ½ dl sokeria
2 rkl siirappia
1 tl kaneli-neilikkaseosta tai piparkakkumaustetta
1 tl kardemummaa
70g jauhettuja manteleita
150g voita (tai margariinia)
mantelilikööriä (tai punssia)

PÄÄLLE
Hillosilmä n. 1 dl mansikkahilloa (tai vadelma)
Kuorrutus: 1 dl tomusokeria, n. 1 tl vettä

1. Vaahdota rasva ja sokeri sähkövatkaimella.

2. Lisää mausteet, mantelijauhe, munat, maito ja siirappi.

3. Sekoita taikina.

4. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää taikinaan.

5. Sekoita tasaiseksi ja annostele vuokiin kahdella ruokalusikalla.

6. Paista kypsiksi 175 asteessa uunin keskitasolla n. 25 minuuttia.

Tee uunista tulleisiin torttuihin pieni painauma, niin hillo pysyy paremmin.

Sekoita desiin tomusokeria n. 1 tl vettä niin, että seoksesta tulee sopivan jähmeää pursotettavaksi.

Pursota ohut sokerirengas hillosilmän ympärille pursottimella tai muovipussiin leikatusta kulmasta puristaen.

Runebergin tortut voi halutessaan kostuttaa vedellä laimennetulla manteliliköörillä tai punssilla.

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Testi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 150g1088kcal1.8g0.6g122g0g
Sokeri 127g516kcal0g126.9g0g0g
Siirappi 40g121kcal0g29.6g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g4g15kcal0.1g3.2g0.1g0g
Neilikka, annos 4g4g15kcal0.1g3.2g0.1g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g5g16kcal0.6g3g0.4g1.4g
Kananmuna kuoreton 110g157kcal13.8g0.3g11.3g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 150g495kcal3g4.5g52.5g0g
Manteli 70g431kcal16.8g4.6g37.8g5g
Vehnäjauho puolikarkea 195g669kcal19.9g136.5g2.3g6.8g
Leivinjauhe 7.5g13kcal0.4g2.8g0g0g
Mantelilikööri (Ameretto di saronno), annos 20g20g22kcal0g3.4g0g0g
Mansikkahillo 115g260kcal0.6g62g0.1g1g
Tomusokeri 1dl=60g60g240kcal0g60g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2125g8114kcal114.2g881.2g453.2g28.4g
Valittu annoskoko1063g4057kcal57.1g440.6g226.6g14.2g
Annoskoko puolitettuna531g2028kcal28.6g220.3g113.3g7.1g
Arvot/100g100g382kcal5.4g41.5g21.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=51886