Runebergintorttu
2 munaa
1 ½ dl kermaa (tai maitoa)
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 ½ dl sokeria
2 rkl siirappia
1 tl kaneli-neilikkaseosta tai piparkakkumaustetta
1 tl kardemummaa
70g jauhettuja manteleita
150g voita (tai margariinia)
mantelilikööriä (tai punssia)
PÄÄLLE
Hillosilmä n. 1 dl mansikkahilloa (tai vadelma)
Kuorrutus: 1 dl tomusokeria, n. 1 tl vettä
1. Vaahdota rasva ja sokeri sähkövatkaimella.
2. Lisää mausteet, mantelijauhe, munat, maito ja siirappi.
3. Sekoita taikina.
4. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää taikinaan.
5. Sekoita tasaiseksi ja annostele vuokiin kahdella ruokalusikalla.
6. Paista kypsiksi 175 asteessa uunin keskitasolla n. 25 minuuttia.
Tee uunista tulleisiin torttuihin pieni painauma, niin hillo pysyy paremmin.
Sekoita desiin tomusokeria n. 1 tl vettä niin, että seoksesta tulee sopivan jähmeää pursotettavaksi.
Pursota ohut sokerirengas hillosilmän ympärille pursottimella tai muovipussiin leikatusta kulmasta puristaen.
Runebergin tortut voi halutessaan kostuttaa vedellä laimennetulla manteliliköörillä tai punssilla.
Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa
Testi