Brie-Parsa keitto
Leikkaa parsasta nuput irti, pilko varret.
Vartta voi kuoria ensin, jos kuori on kovin paksu.
Silppua sipuli.
Kuullota sipuli kattilassa (voit laitta hieman öljyä).
Lisää joukkoon vehnäjauhot, anna kuullottua hetki.
Lisää joukkoon vettä n. 5-6dl.
Sekoita hyvin ja anna kiehua.
Laita kiehuvaan veteen varret, sipuli ja kanaliemikuutio.
Liemikuution sijaan voi käyttää ihan vain suolaa.
Anna kiehua muutama minuutti, lisää juusto palasina.
Anna kiehua keitoksi.
Keittoa voi maustaa pienellä määrällä valkosipulijauhetta (tai valkosipulia) ja valkopippurilla.
Keitä parsan nuput erillään, vain muutaman minuutin, jotta parsa pysyy kirkkaan vihreänä.
Soseuta nuput ja aikaisemmin keitetty pohja tasaiseksi sauvasekoittimella.
Lisää nuppusose keittoon.
Jos keitto tahtoo jäädä liian laimeaksi, voi sitä lopussa vielä suurustaa vehnäjauholla.
Sekoita vehnäjauho ensin hyvin pieneen määrään vettä, ja lisää vasta sitten keittoon.
Anna kiehua hetki pienellä liekillä.
Vettä kannattaa lisätä vähitellen tarkkaillen samalla keiton koostumusta.
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 442 grammaa
Ap