Linssisosekeitto
2dl vihreitä linssejä
200g kuorittua ja pilkottua lanttua
200g kuorittua ja pilkottua porkkanaa
1/2 pkt koskenlaskija voimakas sulatejuustoa
100g tomaattimurskaa (ei välttämätön)
Liota halutessassi linssejä noin tunnin ennen keittämistä.
Huuhtele linssit hyvin.
Laita vettä kiehumaan ja lisää linssit, lanttu ja porkkana.
Keitä noin 30 min. Siivilöi keitinvesi pois (voit halutessasi ottaa sitä talteen jotta voit jatkaa sosetta sillä) .Lisää tomaattimurska ja soseuta keitto.
Lisää koskenlaskijaa paloina ja anna juuston sulaa.
Lisää sopiva määrä vettä tai keitinlientä jotta saat keitosta haluamasti paksuisen.
Raejuusto sopii hyvin kuuman keiton joukkoon.
Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 210 grammaa
Muori