Makaronilaatikko
Ensimmäiseksi laita uuni päälle n.200 astetta ja alimmalle tasolle ritilä.
Ruskista kevyt(10%) j-liha400g paistinpannulla tilkassa ruokaöljyä ja mausta suolalla, pippurisekoitteella, ranskanperunamausteella, valkosipulijauheella, kuullota hienonnetut sipulit 2kpl:tta lisää j-lihan sekaan.
Keitä pussillinen makaroneja-heitä keitinveteen 2-kpl lihaliemikuutioita ennen veden kiehumista, keitä n. 8min.
Kiehuvien makaronien sekaan heitä puolipss.
Hernemaissipaprikaa kun keittoaikaa on jäljellä n. 4-min.
Valuta makaroni-paprika seos.
Sivele savi tai mikä vaan vuoka öljyllä.
Kaada makaroni-paprika vuokaan ja kaada päälle j-liha, sekoita keskenään.
Lisää 1dl rasvaton maito ja 1 dl vettä kulhoon.
Kypsennä 175-200 asteessa n. 1-tunnin ajan.
lisää halutessasi juustoraastetta pinnalle kun kypsennys aikaa on jäljellä n. 15min.
Peitä/anna hautua kannen alla 10min ennen tarjoilua.
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 347 grammaa
Ouppelixi