Kirkas kanakasviskeitto
Tämä kiinalaisvaikutteinen hyvin kevyt ja kasvispitoinen luomus pitää kirjattujen aineiden lisäksi sisällään:
pari valkosipulinkynttä
pala inkivääriä
kana-/lihaliemikuutio
soijakastiketta
seesaminsiemenöljyä pari tippaa
chiliä (itse laitan Vindaloo Curry Paste nimistä soosia n. 1 tl)
ja tietysti vettä (joku about litra)
1. Sipuli, valkosipuli ja inkivääri hienonnetaan ja kuullotetaan öljyssä.
2. Kiinankaali silputaan ja kuullotetaan.
Vesi ja mausteet perään.
3. Annetaan kiehua n. 5 min ja lisätään suikaloidut paprikat.
4. Toinen 5 min kiehumista ja lisätään pavut (pakasteina) ja kana.
(itse käytin suuresta kanankoivesta perattua määrää, n. 120g kuten ohjeessa)
5. Kun pavut ja kanat ovat lämmenneet suurustetaan Maizenalla (eli maizena ensin pieneen vesitilkkaan ja sitten seos kattilaan + sekoitusta)
Kannattaa vielä tarkistaa suola ja syödä vaikkapa jonkun naan-leipä tyyppisen leivän kanssa.
Tai sitten ihan vain suomalaisittain ruisleivän kera.
Kirjattu satsi noudattelee kaupan pakkauskokoja ja vaikka laitoin, että siitä tulee kaksi annosta, niin oikeastaan riittää kyllä neljälle lautaselle.
(Itse kyllä syön kerralla pari lautasellista)
Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa
Pandora