Hirvenliha-pekonipata

5:lle

4-5 isoa porkkanaa
2 isoa sipulia
2 valkosipulinkynttä (isoja)
hirvenlihaa patapussi
suomalainen pekoni 100 g (pakkaus 140g)
yrttisuola, jossa mm. tinjamia
4 laakerin lehteä
mustapippuria (rouhe)
rosepippuria
sipulijauhetta
rypsiöljyä paistamiseen
perunaa (3 per hlö) eli 15 kpl

Lisää pataan vesi ja nosta hellalle kiehumaan.

Pilko porkkanat, sipulit ja valkosipulit.

Laita porkkanat ja sipulit kiehuvaan pataan.

Pilko hirvenliha ja pekoni.

Laita rypsiöljyä paistinpannulle.

Laita pilkotut valkosipulit ja hirvenliha sekä pekoni paistinpannulle ja ruskista kuumalla pannulla.

Paista muutamassa pienemmässä erässä.

Lisää mausteet ruskistamisvaiheen lopussa.

Kaada lihat ja valkosipulit paistinliemineen kiehuvaan pataan.

Lisää pataan vettä niin että lihat yms. peittyy.

Laita pata uuniin 200 asteeseen n. puoleksi tunniksi.

Vähennä puolen tunnin jälkeen lämpöä 150 asteeseen ja anna olla uunissa n. 2-2,5 h. Perunat keitetään erikseen kattilassa.

Pataan voi lisätä ruokakermaa tai esim.

maizenaa oman maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 422 grammaa

Nisery
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipuli 0.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Sipuli (kuorittu)13g3.4kcal0.2g0.6g0g0.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g16g4.5kcal0.1g1g0g0.4g
Hirvenliha 25g28kcal5.3g0g0.7g0g
Pekoni, paistettu 5g26kcal0.8g0g2.5g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl1.2g11kcal0g0g1.2g0g
Peruna, keskikokoinen 60g45g27kcal0.7g5.9g0g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana211g201kcal14.2g15.2g8.8g2g
Valittu annoskoko105g101kcal7.1g7.6g4.4g1g
Annoskoko puolitettuna53g50kcal3.6g3.8g2.2g0.5g
Arvot/100g100g95kcal6.7g7.2g4.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=57553