Hirvenliha-pekonipata

5:lle

4-5 isoa porkkanaa
2 isoa sipulia
2 valkosipulinkynttä (isoja)
hirvenlihaa patapussi
suomalainen pekoni 100 g (pakkaus 140g)
yrttisuola, jossa mm. tinjamia
4 laakerin lehteä
mustapippuria (rouhe)
rosepippuria
sipulijauhetta
rypsiöljyä paistamiseen
perunaa (3 per hlö) eli 15 kpl

Lisää pataan vesi ja nosta hellalle kiehumaan.

Pilko porkkanat, sipulit ja valkosipulit.

Laita porkkanat ja sipulit kiehuvaan pataan.

Pilko hirvenliha ja pekoni.

Laita rypsiöljyä paistinpannulle.

Laita pilkotut valkosipulit ja hirvenliha sekä pekoni paistinpannulle ja ruskista kuumalla pannulla.

Paista muutamassa pienemmässä erässä.

Lisää mausteet ruskistamisvaiheen lopussa.

Kaada lihat ja valkosipulit paistinliemineen kiehuvaan pataan.

Lisää pataan vettä niin että lihat yms. peittyy.

Laita pata uuniin 200 asteeseen n. puoleksi tunniksi.

Vähennä puolen tunnin jälkeen lämpöä 150 asteeseen ja anna olla uunissa n. 2-2,5 h. Perunat keitetään erikseen kattilassa.

Pataan voi lisätä ruokakermaa tai esim.

maizenaa oman maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 422 grammaa

Nisery
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipuli 10g11kcal0.8g1.6g0.1g0.2g
Sipuli (kuorittu)250g68kcal3.2g12g0.5g4.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g325g91kcal1.9g19.3g0.6g8.1g
Hirvenliha 500g562kcal105.6g0g15g0g
Pekoni, paistettu 100g515kcal16.4g0g50.7g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl25g225kcal0g0g25g0g
Peruna, keskikokoinen 60g900g540kcal13.5g117g0.9g8.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4220g4022kcal282.8g299.8g185.6g41.2g
Valittu annoskoko2110g2011kcal141.4g149.9g92.8g20.6g
Annoskoko puolitettuna1055g1006kcal70.7g75g46.4g10.3g
Arvot/100g100g95kcal6.7g7.1g4.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=57553