Hirvenliha-pekonipata

5:lle

4-5 isoa porkkanaa
2 isoa sipulia
2 valkosipulinkynttä (isoja)
hirvenlihaa patapussi
suomalainen pekoni 100 g (pakkaus 140g)
yrttisuola, jossa mm. tinjamia
4 laakerin lehteä
mustapippuria (rouhe)
rosepippuria
sipulijauhetta
rypsiöljyä paistamiseen
perunaa (3 per hlö) eli 15 kpl

Lisää pataan vesi ja nosta hellalle kiehumaan.

Pilko porkkanat, sipulit ja valkosipulit.

Laita porkkanat ja sipulit kiehuvaan pataan.

Pilko hirvenliha ja pekoni.

Laita rypsiöljyä paistinpannulle.

Laita pilkotut valkosipulit ja hirvenliha sekä pekoni paistinpannulle ja ruskista kuumalla pannulla.

Paista muutamassa pienemmässä erässä.

Lisää mausteet ruskistamisvaiheen lopussa.

Kaada lihat ja valkosipulit paistinliemineen kiehuvaan pataan.

Lisää pataan vettä niin että lihat yms. peittyy.

Laita pata uuniin 200 asteeseen n. puoleksi tunniksi.

Vähennä puolen tunnin jälkeen lämpöä 150 asteeseen ja anna olla uunissa n. 2-2,5 h. Perunat keitetään erikseen kattilassa.

Pataan voi lisätä ruokakermaa tai esim.

maizenaa oman maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 422 grammaa

Nisery
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipuli 12g13kcal0.9g2g0.1g0.3g
Sipuli (kuorittu)300g81kcal3.9g14.4g0.6g5.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g390g109kcal2.3g23.2g0.8g9.7g
Hirvenliha 600g674kcal126.8g0g18g0g
Pekoni, paistettu 120g618kcal19.7g0g60.8g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl30g270kcal0g0g30g0g
Peruna, keskikokoinen 60g1080g648kcal16.2g140.4g1.1g9.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5064g4827kcal339.6g360g222.8g49.6g
Valittu annoskoko2532g2414kcal169.8g180g111.4g24.8g
Annoskoko puolitettuna1266g1207kcal84.9g90g55.7g12.4g
Arvot/100g100g95kcal6.7g7.1g4.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=57553