Hirvenliha-pekonipata

5:lle

4-5 isoa porkkanaa
2 isoa sipulia
2 valkosipulinkynttä (isoja)
hirvenlihaa patapussi
suomalainen pekoni 100 g (pakkaus 140g)
yrttisuola, jossa mm. tinjamia
4 laakerin lehteä
mustapippuria (rouhe)
rosepippuria
sipulijauhetta
rypsiöljyä paistamiseen
perunaa (3 per hlö) eli 15 kpl

Lisää pataan vesi ja nosta hellalle kiehumaan.

Pilko porkkanat, sipulit ja valkosipulit.

Laita porkkanat ja sipulit kiehuvaan pataan.

Pilko hirvenliha ja pekoni.

Laita rypsiöljyä paistinpannulle.

Laita pilkotut valkosipulit ja hirvenliha sekä pekoni paistinpannulle ja ruskista kuumalla pannulla.

Paista muutamassa pienemmässä erässä.

Lisää mausteet ruskistamisvaiheen lopussa.

Kaada lihat ja valkosipulit paistinliemineen kiehuvaan pataan.

Lisää pataan vettä niin että lihat yms. peittyy.

Laita pata uuniin 200 asteeseen n. puoleksi tunniksi.

Vähennä puolen tunnin jälkeen lämpöä 150 asteeseen ja anna olla uunissa n. 2-2,5 h. Perunat keitetään erikseen kattilassa.

Pataan voi lisätä ruokakermaa tai esim.

maizenaa oman maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 422 grammaa

Nisery
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipuli 16g17kcal1.3g2.6g0.1g0.3g
Sipuli (kuorittu)400g108kcal5.2g19.2g0.8g6.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g520g146kcal3.1g30.9g1g13g
Hirvenliha 800g899kcal169g0g24g0g
Pekoni, paistettu 160g824kcal26.3g0g81.1g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl40g360kcal0g0g40g0g
Peruna, keskikokoinen 60g1440g864kcal21.6g187.2g1.4g13g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6752g6436kcal453g479.8g296.8g66.2g
Valittu annoskoko3376g3218kcal226.5g239.9g148.4g33.1g
Annoskoko puolitettuna1688g1609kcal113.3g120g74.2g16.6g
Arvot/100g100g95kcal6.7g7.1g4.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=57553