Hirvenliha-pekonipata

5:lle

4-5 isoa porkkanaa
2 isoa sipulia
2 valkosipulinkynttä (isoja)
hirvenlihaa patapussi
suomalainen pekoni 100 g (pakkaus 140g)
yrttisuola, jossa mm. tinjamia
4 laakerin lehteä
mustapippuria (rouhe)
rosepippuria
sipulijauhetta
rypsiöljyä paistamiseen
perunaa (3 per hlö) eli 15 kpl

Lisää pataan vesi ja nosta hellalle kiehumaan.

Pilko porkkanat, sipulit ja valkosipulit.

Laita porkkanat ja sipulit kiehuvaan pataan.

Pilko hirvenliha ja pekoni.

Laita rypsiöljyä paistinpannulle.

Laita pilkotut valkosipulit ja hirvenliha sekä pekoni paistinpannulle ja ruskista kuumalla pannulla.

Paista muutamassa pienemmässä erässä.

Lisää mausteet ruskistamisvaiheen lopussa.

Kaada lihat ja valkosipulit paistinliemineen kiehuvaan pataan.

Lisää pataan vettä niin että lihat yms. peittyy.

Laita pata uuniin 200 asteeseen n. puoleksi tunniksi.

Vähennä puolen tunnin jälkeen lämpöä 150 asteeseen ja anna olla uunissa n. 2-2,5 h. Perunat keitetään erikseen kattilassa.

Pataan voi lisätä ruokakermaa tai esim.

maizenaa oman maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 422 grammaa

Nisery
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipuli 20g22kcal1.6g3.3g0.1g0.4g
Sipuli (kuorittu)500g135kcal6.5g24g1g8.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g650g182kcal3.9g38.7g1.3g16.2g
Hirvenliha 1000g1124kcal211.3g0g30g0g
Pekoni, paistettu 200g1030kcal32.9g0g101.4g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl50g450kcal0g0g50g0g
Peruna, keskikokoinen 60g1800g1080kcal27g234g1.8g16.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8440g8045kcal566.4g600g371.2g82.6g
Valittu annoskoko4220g4023kcal283.2g300g185.6g41.3g
Annoskoko puolitettuna2110g2011kcal141.6g150g92.8g20.7g
Arvot/100g100g95kcal6.7g7.1g4.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=57553