Hirvenliha-pekonipata

5:lle

4-5 isoa porkkanaa
2 isoa sipulia
2 valkosipulinkynttä (isoja)
hirvenlihaa patapussi
suomalainen pekoni 100 g (pakkaus 140g)
yrttisuola, jossa mm. tinjamia
4 laakerin lehteä
mustapippuria (rouhe)
rosepippuria
sipulijauhetta
rypsiöljyä paistamiseen
perunaa (3 per hlö) eli 15 kpl

Lisää pataan vesi ja nosta hellalle kiehumaan.

Pilko porkkanat, sipulit ja valkosipulit.

Laita porkkanat ja sipulit kiehuvaan pataan.

Pilko hirvenliha ja pekoni.

Laita rypsiöljyä paistinpannulle.

Laita pilkotut valkosipulit ja hirvenliha sekä pekoni paistinpannulle ja ruskista kuumalla pannulla.

Paista muutamassa pienemmässä erässä.

Lisää mausteet ruskistamisvaiheen lopussa.

Kaada lihat ja valkosipulit paistinliemineen kiehuvaan pataan.

Lisää pataan vettä niin että lihat yms. peittyy.

Laita pata uuniin 200 asteeseen n. puoleksi tunniksi.

Vähennä puolen tunnin jälkeen lämpöä 150 asteeseen ja anna olla uunissa n. 2-2,5 h. Perunat keitetään erikseen kattilassa.

Pataan voi lisätä ruokakermaa tai esim.

maizenaa oman maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 422 grammaa

Nisery
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipuli 24g26kcal1.9g3.9g0.1g0.5g
Sipuli (kuorittu)600g162kcal7.8g28.8g1.2g10.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g780g218kcal4.7g46.4g1.6g19.5g
Hirvenliha 1200g1349kcal253.6g0g36g0g
Pekoni, paistettu 240g1236kcal39.5g0g121.7g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl60g540kcal0g0g60g0g
Peruna, keskikokoinen 60g2160g1296kcal32.4g280.8g2.2g19.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10128g9654kcal679.8g719.8g445.6g99.2g
Valittu annoskoko5064g4827kcal339.9g359.9g222.8g49.6g
Annoskoko puolitettuna2532g2414kcal170g180g111.4g24.8g
Arvot/100g100g95kcal6.7g7.1g4.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=57553