Hirvenliha-pekonipata

5:lle

4-5 isoa porkkanaa
2 isoa sipulia
2 valkosipulinkynttä (isoja)
hirvenlihaa patapussi
suomalainen pekoni 100 g (pakkaus 140g)
yrttisuola, jossa mm. tinjamia
4 laakerin lehteä
mustapippuria (rouhe)
rosepippuria
sipulijauhetta
rypsiöljyä paistamiseen
perunaa (3 per hlö) eli 15 kpl

Lisää pataan vesi ja nosta hellalle kiehumaan.

Pilko porkkanat, sipulit ja valkosipulit.

Laita porkkanat ja sipulit kiehuvaan pataan.

Pilko hirvenliha ja pekoni.

Laita rypsiöljyä paistinpannulle.

Laita pilkotut valkosipulit ja hirvenliha sekä pekoni paistinpannulle ja ruskista kuumalla pannulla.

Paista muutamassa pienemmässä erässä.

Lisää mausteet ruskistamisvaiheen lopussa.

Kaada lihat ja valkosipulit paistinliemineen kiehuvaan pataan.

Lisää pataan vettä niin että lihat yms. peittyy.

Laita pata uuniin 200 asteeseen n. puoleksi tunniksi.

Vähennä puolen tunnin jälkeen lämpöä 150 asteeseen ja anna olla uunissa n. 2-2,5 h. Perunat keitetään erikseen kattilassa.

Pataan voi lisätä ruokakermaa tai esim.

maizenaa oman maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 422 grammaa

Nisery
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipuli 28g30kcal2.2g4.6g0.2g0.6g
Sipuli (kuorittu)700g189kcal9.1g33.6g1.4g11.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g910g255kcal5.5g54.1g1.8g22.7g
Hirvenliha 1400g1573kcal295.8g0g42g0g
Pekoni, paistettu 280g1442kcal46g0g141.9g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl70g630kcal0g0g70g0g
Peruna, keskikokoinen 60g2520g1512kcal37.8g327.6g2.5g22.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11816g11263kcal792.8g839.8g519.6g115.8g
Valittu annoskoko5908g5631kcal396.4g419.9g259.8g57.9g
Annoskoko puolitettuna2954g2816kcal198.2g210g129.9g29g
Arvot/100g100g95kcal6.7g7.1g4.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=57553