Hirvenliha-pekonipata

5:lle

4-5 isoa porkkanaa
2 isoa sipulia
2 valkosipulinkynttä (isoja)
hirvenlihaa patapussi
suomalainen pekoni 100 g (pakkaus 140g)
yrttisuola, jossa mm. tinjamia
4 laakerin lehteä
mustapippuria (rouhe)
rosepippuria
sipulijauhetta
rypsiöljyä paistamiseen
perunaa (3 per hlö) eli 15 kpl

Lisää pataan vesi ja nosta hellalle kiehumaan.

Pilko porkkanat, sipulit ja valkosipulit.

Laita porkkanat ja sipulit kiehuvaan pataan.

Pilko hirvenliha ja pekoni.

Laita rypsiöljyä paistinpannulle.

Laita pilkotut valkosipulit ja hirvenliha sekä pekoni paistinpannulle ja ruskista kuumalla pannulla.

Paista muutamassa pienemmässä erässä.

Lisää mausteet ruskistamisvaiheen lopussa.

Kaada lihat ja valkosipulit paistinliemineen kiehuvaan pataan.

Lisää pataan vettä niin että lihat yms. peittyy.

Laita pata uuniin 200 asteeseen n. puoleksi tunniksi.

Vähennä puolen tunnin jälkeen lämpöä 150 asteeseen ja anna olla uunissa n. 2-2,5 h. Perunat keitetään erikseen kattilassa.

Pataan voi lisätä ruokakermaa tai esim.

maizenaa oman maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 422 grammaa

Nisery
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipuli 32g35kcal2.5g5.2g0.2g0.7g
Sipuli (kuorittu)800g216kcal10.4g38.4g1.6g13.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g1040g291kcal6.2g61.9g2.1g26g
Hirvenliha 1600g1798kcal338.1g0g48g0g
Pekoni, paistettu 320g1648kcal52.6g0g162.2g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl80g720kcal0g0g80g0g
Peruna, keskikokoinen 60g2880g1728kcal43.2g374.4g2.9g25.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13504g12872kcal906g959.8g594g132.4g
Valittu annoskoko6752g6436kcal453g479.9g297g66.2g
Annoskoko puolitettuna3376g3218kcal226.5g240g148.5g33.1g
Arvot/100g100g95kcal6.7g7.1g4.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=57553