Hirvenliha-pekonipata

5:lle

4-5 isoa porkkanaa
2 isoa sipulia
2 valkosipulinkynttä (isoja)
hirvenlihaa patapussi
suomalainen pekoni 100 g (pakkaus 140g)
yrttisuola, jossa mm. tinjamia
4 laakerin lehteä
mustapippuria (rouhe)
rosepippuria
sipulijauhetta
rypsiöljyä paistamiseen
perunaa (3 per hlö) eli 15 kpl

Lisää pataan vesi ja nosta hellalle kiehumaan.

Pilko porkkanat, sipulit ja valkosipulit.

Laita porkkanat ja sipulit kiehuvaan pataan.

Pilko hirvenliha ja pekoni.

Laita rypsiöljyä paistinpannulle.

Laita pilkotut valkosipulit ja hirvenliha sekä pekoni paistinpannulle ja ruskista kuumalla pannulla.

Paista muutamassa pienemmässä erässä.

Lisää mausteet ruskistamisvaiheen lopussa.

Kaada lihat ja valkosipulit paistinliemineen kiehuvaan pataan.

Lisää pataan vettä niin että lihat yms. peittyy.

Laita pata uuniin 200 asteeseen n. puoleksi tunniksi.

Vähennä puolen tunnin jälkeen lämpöä 150 asteeseen ja anna olla uunissa n. 2-2,5 h. Perunat keitetään erikseen kattilassa.

Pataan voi lisätä ruokakermaa tai esim.

maizenaa oman maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 422 grammaa

Nisery
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipuli 36g39kcal2.8g5.9g0.2g0.8g
Sipuli (kuorittu)900g243kcal11.7g43.2g1.8g15.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g1170g328kcal7g69.6g2.3g29.2g
Hirvenliha 1800g2023kcal380.3g0g54g0g
Pekoni, paistettu 360g1854kcal59.2g0g182.5g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl90g810kcal0g0g90g0g
Peruna, keskikokoinen 60g3240g1944kcal48.6g421.2g3.2g29.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15192g14481kcal1019.2g1079.8g668g149g
Valittu annoskoko7596g7240kcal509.6g539.9g334g74.5g
Annoskoko puolitettuna3798g3620kcal254.8g270g167g37.3g
Arvot/100g100g95kcal6.7g7.1g4.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=57553