Hirvenliha-pekonipata

5:lle

4-5 isoa porkkanaa
2 isoa sipulia
2 valkosipulinkynttä (isoja)
hirvenlihaa patapussi
suomalainen pekoni 100 g (pakkaus 140g)
yrttisuola, jossa mm. tinjamia
4 laakerin lehteä
mustapippuria (rouhe)
rosepippuria
sipulijauhetta
rypsiöljyä paistamiseen
perunaa (3 per hlö) eli 15 kpl

Lisää pataan vesi ja nosta hellalle kiehumaan.

Pilko porkkanat, sipulit ja valkosipulit.

Laita porkkanat ja sipulit kiehuvaan pataan.

Pilko hirvenliha ja pekoni.

Laita rypsiöljyä paistinpannulle.

Laita pilkotut valkosipulit ja hirvenliha sekä pekoni paistinpannulle ja ruskista kuumalla pannulla.

Paista muutamassa pienemmässä erässä.

Lisää mausteet ruskistamisvaiheen lopussa.

Kaada lihat ja valkosipulit paistinliemineen kiehuvaan pataan.

Lisää pataan vettä niin että lihat yms. peittyy.

Laita pata uuniin 200 asteeseen n. puoleksi tunniksi.

Vähennä puolen tunnin jälkeen lämpöä 150 asteeseen ja anna olla uunissa n. 2-2,5 h. Perunat keitetään erikseen kattilassa.

Pataan voi lisätä ruokakermaa tai esim.

maizenaa oman maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 422 grammaa

Nisery
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkosipuli 40g43kcal3.2g6.5g0.2g0.8g
Sipuli (kuorittu)1000g270kcal13g48g2g17g
Porkkana, keskikokoinen 65g1300g364kcal7.8g77.3g2.6g32.5g
Hirvenliha 2000g2248kcal422.6g0g60g0g
Pekoni, paistettu 400g2060kcal65.8g0g202.8g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl100g900kcal0g0g100g0g
Peruna, keskikokoinen 60g3600g2160kcal54g468g3.6g32.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana16880g16090kcal1132.8g1199.6g742.4g165.4g
Valittu annoskoko8440g8045kcal566.4g599.8g371.2g82.7g
Annoskoko puolitettuna4220g4023kcal283.2g299.9g185.6g41.4g
Arvot/100g100g95kcal6.7g7.1g4.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=57553