Bolognesekastike
1. Kuumenna voi ja oliiviöljy kasarissa.
Lisää sipuli-, selleri-, porkkanasilppu ja persilja.
Kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät ruskistuneita.
2. Lisää jauhelihat ja suola.
Hämmentele puuhaarukalla murumaiseksi.
3. Lisää joukkoon viini ja hauduta kastiketta nopin 3 minuuttia, kunnes neste imeytyy kasviksiin ja lihaan.
4. Lisää maito, muskottipähkinä ja lihaliemeen sekoitettu tomaattipyree.
Kiehauta ja vähennä lämpöä hetki, kun poreilu alkaa.
Pidä kansi raollaan ja hauduta kastiketta noin 2 tuntia mahdollisimman alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen.
Lisää lihalientä tarvittaessa.
5. Ota kastike liedeltä ja lisää kerma ja pippuri.
Tarkista suolaisuus
Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa
Kirpie