Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Bolognesekastike

1. Kuumenna voi ja oliiviöljy kasarissa.

Lisää sipuli-, selleri-, porkkanasilppu ja persilja.

Kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät ruskistuneita.

2. Lisää jauhelihat ja suola.

Hämmentele puuhaarukalla murumaiseksi.

3. Lisää joukkoon viini ja hauduta kastiketta nopin 3 minuuttia, kunnes neste imeytyy kasviksiin ja lihaan.

4. Lisää maito, muskottipähkinä ja lihaliemeen sekoitettu tomaattipyree.

Kiehauta ja vähennä lämpöä hetki, kun poreilu alkaa.

Pidä kansi raollaan ja hauduta kastiketta noin 2 tuntia mahdollisimman alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen.

Lisää lihalientä tarvittaessa.

5. Ota kastike liedeltä ja lisää kerma ja pippuri.

Tarkista suolaisuus

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Kirpie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 1g2.8kcal0.1g0.4g0g0.3g
Kahvikerma (Ingman), annos 40g150g285kcal3.6g6g28.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 300g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio (Maggie, kirkas)18g54kcal1.6g1.8g4.3g0g
Tomaattipyree, Pirkka80g66kcal2.7g15.2g0.8g0.8g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 50g21kcal1.7g2.4g0.5g0g
Valkoviini makea 120g116kcal0.4g7.2g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 400g886kcal70g0g68g0g
Persilja 2g0.5kcal0g0g0g0.2g
Porkkana 140g46kcal0.9g7.8g0.3g3.6g
Lehtiselleri 30g3.8kcal0.3g0.3g0.1g0.3g
Sipuli (kuorittu)80g22kcal1g3.8g0.2g1.4g
Oliiviöljy 14g124kcal0g0g14g0g
Voi 30g218kcal0.4g0.1g24.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2830g3688kcal165.4g90g282.2g13.2g
Valittu annoskoko1415g1844kcal82.7g45g141.1g6.6g
Annoskoko puolitettuna708g922kcal41.4g22.5g70.6g3.3g
Arvot/100g100g130kcal5.8g3.2g10g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=62165