Mustikkapiirakka (hedelmäsokerilla)
100g 60% leivontamargariinia
30g (vajaa puoli desiä) hedelmäsokeria
1 muna
1 dl kaurahiutaleita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
4 dl = 200g mustikoita
30g hedelmäsokeria
2 tl perunajauhoja
Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi.
Lisää muna edelleen vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut kaurahiutaleet, vehnäjauhot ja leivinjauhe.
Levitä taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita täytteen aineet ja pane taikinan päälle vuokaan.
Paista uunin keskitasossa noin 20-25 minuuttia, 175 asteessa.
Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 92 grammaa
Juanita