Sallayn kasvispata

Hyvää tulee kun hauduttaa hitaasti ja pienellä lämmöllä.

Eli pistä teflon- tai valurautapataan (öljy ja kasvikset kärtsäävät teräskattilassa pohjaan) öljyä lämpenemään ja joukkoon viipaloidut sipulit ja muut sopivat kasvikset (herkkusienet, selleri, yms tilanteen mukaan).

Puolisen tuntia voi hämmennellä ja haudutella.

Levy voi olla vaikka kolmosella.

Kypsyessään ainekset alkavat päästää nestettä, joten liemen pohja syntyy ainesten omista mehuista.

Lisää sopivassa vaiheessa paseerattu tomaatti ja vettä ja kasvis/lihalientä.

Kypsät pavut, tomaatit ja muut ainekset kypsyvät vähemmässäkin ajassa, joten pistä ne myöhemmin joukkoon ja kypsennä n. vartti, tai kunnes tomaatit ovat "kuoriutuneet" eli pehmenneet palasiksi.

Mausteina vaikka suola, mustapippuri ja basilika.

Vinkki: Jos säilykepapujen maku kyllästyttää, osta kuivia pussipapuja.

Niitä pitää liottaa yön yli ja keittää tunti, eli papujen esivalmistelun voi aloittaa jo edellisenä päivänä sillä, että mätkäisee ne likoamaan.

Sama pätee kuivattuihin herneisiin!

Vinkki 2: Proteiinilisää saa, jos ripottelee valmiin annoksen päälle raejuustoa, sopii hyvin kasviskeittoon!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 365 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)131g35kcal1.7g6.3g0.3g2.2g
Oliiviöljy 26g232kcal0g0g26.3g0g
Papu valkoinen, keitetty 263g283kcal22.1g36.7g0.9g18.4g
Tomaatti, tuore350g71kcal2.1g13.3g1g4.9g
Herne 350g241kcal17.7g32.8g1.4g10.8g
Tomaattimurska 438g129kcal2.5g23.2g0.9g8.3g
Kesäkurpitsa zucchini 350g63kcal2g8.7g1.4g2.4g
Munakoiso 438g98kcal2.2g13.6g0.9g10.9g
Rajah Mild Curry Paste (10g)35g50kcal1.4g3g3.6g0g
Kukkakaali 175g42kcal3.2g3.9g0.5g4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5110g2488kcal109.8g283g74.4g123.8g
Valittu annoskoko2555g1244kcal54.9g141.5g37.2g61.9g
Annoskoko puolitettuna1278g622kcal27.5g70.8g18.6g31g
Arvot/100g100g49kcal2.1g5.5g1.5g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=62843