Sallayn kasvispata

Hyvää tulee kun hauduttaa hitaasti ja pienellä lämmöllä.

Eli pistä teflon- tai valurautapataan (öljy ja kasvikset kärtsäävät teräskattilassa pohjaan) öljyä lämpenemään ja joukkoon viipaloidut sipulit ja muut sopivat kasvikset (herkkusienet, selleri, yms tilanteen mukaan).

Puolisen tuntia voi hämmennellä ja haudutella.

Levy voi olla vaikka kolmosella.

Kypsyessään ainekset alkavat päästää nestettä, joten liemen pohja syntyy ainesten omista mehuista.

Lisää sopivassa vaiheessa paseerattu tomaatti ja vettä ja kasvis/lihalientä.

Kypsät pavut, tomaatit ja muut ainekset kypsyvät vähemmässäkin ajassa, joten pistä ne myöhemmin joukkoon ja kypsennä n. vartti, tai kunnes tomaatit ovat "kuoriutuneet" eli pehmenneet palasiksi.

Mausteina vaikka suola, mustapippuri ja basilika.

Vinkki: Jos säilykepapujen maku kyllästyttää, osta kuivia pussipapuja.

Niitä pitää liottaa yön yli ja keittää tunti, eli papujen esivalmistelun voi aloittaa jo edellisenä päivänä sillä, että mätkäisee ne likoamaan.

Sama pätee kuivattuihin herneisiin!

Vinkki 2: Proteiinilisää saa, jos ripottelee valmiin annoksen päälle raejuustoa, sopii hyvin kasviskeittoon!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 365 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)300g81kcal3.9g14.4g0.6g5.1g
Oliiviöljy 60g531kcal0g0g60g0g
Papu valkoinen, keitetty 600g646kcal50.6g84g2.1g42g
Tomaatti, tuore800g162kcal4.8g30.4g2.4g11.2g
Herne 800g551kcal40.5g74.9g3.2g24.8g
Tomaattimurska 1000g294kcal5.6g53g2g19g
Kesäkurpitsa zucchini 800g144kcal4.5g20g3.2g5.6g
Munakoiso 1000g224kcal5g31g2g25g
Rajah Mild Curry Paste (10g)80g114kcal3.1g7g8.2g0g
Kukkakaali 400g96kcal7.2g8.8g1.2g9.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11680g5687kcal250.4g647g169.8g283.8g
Valittu annoskoko5840g2844kcal125.2g323.5g84.9g141.9g
Annoskoko puolitettuna2920g1422kcal62.6g161.8g42.5g71g
Arvot/100g100g49kcal2.1g5.5g1.5g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=62843