Selaa muita reseptejä | Annoksia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Tuplaa Puolita tai Alkuperäinen| Tulosta!

Enepun tomaattisosekeitto jauhelihalla

Kuori ja paloittele perunat veteen johon on lisätty suolaa.

Kiehauta vesi perunoineen, lisää pian keittojuurekset sekä valkosipuli.

Kun perunat ovat pehmenneet, lisää tomaattimurska ja mausteet (suola, mustapippuri, cayennepippuri ja sokeri).

Anna kiehua hiljalleen ja paista välillä noin 400-500g jauhelihaa ja sipulit öljyssä.

Kun perunat ovat täysin pehmeät, soseuta keittoainekset ja lisää ja sekoita keittoon Créme fraiche sen jälkeen.

Viimeiseksi lisää keiton joukkoon paistettu jauheliha ja sipulit.

Keitto on valmis! Maistuu mukavalta.

Päälle voi vaikka laittaa raejuustoa tai smetanaa.

Lisämaustetta saa esimerkiksi lisäämällä keittoon hieman punaviinia tai paistamalla jauhelihan lisäksi myös pekonia keittoon.

Variaatioita on monia, tänään tuli tällainen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 336 grammaa

Esalpaha
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g1150g690kcal17.3g149.5g1.2g10.4g
Vesi1550g0kcal0g0g0g0g
KEITTOJUURES Rainbow pakaste400g100kcal3.6g19.2g1.2g11.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g15g16kcal1.2g2.4g0.1g0.3g
Rypsiöljy rainbow12g108kcal0g0g12g0g
Sipuli, kokonainen 50g101g27kcal1.3g4.8g0.2g0.7g
Sokeri10g41kcal0g10g0g0g
Tomaattimurska, Rainbow, 500 g1200g420kcal12g78g6g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 150g416kcal3g4.5g42g0g
Jauheliha, sika-nauta 457g1012kcal80g0g77.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10090g5659kcal236.8g536.8g280.8g46g
Valittu annoskoko5045g2829kcal118.4g268.4g140.4g23g
Annoskoko puolitettuna2523g1415kcal59.2g134.2g70.2g11.5g
Arvot/100g100g56kcal2.3g5.3g2.8g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=63188