Enepun tomaattisosekeitto jauhelihalla
Kuori ja paloittele perunat veteen johon on lisätty suolaa.
Kiehauta vesi perunoineen, lisää pian keittojuurekset sekä valkosipuli.
Kun perunat ovat pehmenneet, lisää tomaattimurska ja mausteet (suola, mustapippuri, cayennepippuri ja sokeri).
Anna kiehua hiljalleen ja paista välillä noin 400-500g jauhelihaa ja sipulit öljyssä.
Kun perunat ovat täysin pehmeät, soseuta keittoainekset ja lisää ja sekoita keittoon Créme fraiche sen jälkeen.
Viimeiseksi lisää keiton joukkoon paistettu jauheliha ja sipulit.
Keitto on valmis! Maistuu mukavalta.
Päälle voi vaikka laittaa raejuustoa tai smetanaa.
Lisämaustetta saa esimerkiksi lisäämällä keittoon hieman punaviinia tai paistamalla jauhelihan lisäksi myös pekonia keittoon.
Variaatioita on monia, tänään tuli tällainen.
Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 336 grammaa
Esalpaha