Kasvisjuustokeitto
500-650 g porkkanaa
50-100 g palsternakkaa (voimakasta, kokeile ensin pienemmällä määrällä
1 rkl juuriselleriä
n. 10 cm pala purjoa
150 g parsakaalia
1 l kasvislientä
200 g sulatejuustoa (Polar 9%)
basilikaa, rakuunaa, aromisuolaa
persiljaa koristeeksi
Raasta kuoritut juurekset karkealla raastinterällä.
Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi.
Paloittele parsakaali pieniksi paloiksi.
Freesaa kasvikset (ei vielä parsakaalia) voi-öljyseoksessa (kattilassa) n. 8 min. Lisää kasvisliemi.
Keitä n. 20 min.
Lisää parsakaalit ja sulatejuusto.
Anna hautua vielä hetken, että parsakaali kypsyy ja juusto sulaa.
Mausta keitto.
Persiljaa pinnalle.
Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 428 grammaa
Jonna74