Bolognan kastike

Pilko vihannekset pieniksi ja paista öljyssä pannulla, kunnes sipuli kuullottuu.

Lisää jauheliha ja anna ruskistua.

Lisää tomaattimurska, paseerattu tomaatti, soija ja punaviini (voi jättää poiskin, mutta itse tykkään sen antamasta muhevuudesta).

mausta suolalla, pippurilla, basilikalla, oreganolla.

Maista, jos liian hapanta, pyöristä happamuutta makeutusaineella (tai sokerilla, jos pari lisäkaloria ei kauhistuta).

Anna kiehua hiljalleen vajaa tunti, kunnes saennut ja maut kunnolla sekoittuneet.

Sopii pastan kanssa, lasagneen, paimenpiirakkaan jne

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Nane
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)200g54kcal2.6g9.6g0.4g3.4g
Valkosipuli 13g15kcal1.1g2.2g0.1g0.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g134g37kcal0.8g7.9g0.3g3.3g
Oliiviöljy 10g89kcal0g0g10g0g
Jauhelihakastike, ruskea kastike, sika-nauta, rasvaa 400g575kcal38.6g8.1g43.4g0.8g
Tomaattimurska 160g47kcal0.9g8.5g0.3g3g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g334g83kcal4.3g14g0.7g0g
Soijakastike 10g6kcal0.5g1g0g0g
Punaviini 67g47kcal0.2g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2656g1905kcal98g102.8g110.4g21.6g
Valittu annoskoko1328g953kcal49g51.4g55.2g10.8g
Annoskoko puolitettuna664g476kcal24.5g25.7g27.6g5.4g
Arvot/100g100g72kcal3.7g3.9g4.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64424