Bolognan kastike

Pilko vihannekset pieniksi ja paista öljyssä pannulla, kunnes sipuli kuullottuu.

Lisää jauheliha ja anna ruskistua.

Lisää tomaattimurska, paseerattu tomaatti, soija ja punaviini (voi jättää poiskin, mutta itse tykkään sen antamasta muhevuudesta).

mausta suolalla, pippurilla, basilikalla, oreganolla.

Maista, jos liian hapanta, pyöristä happamuutta makeutusaineella (tai sokerilla, jos pari lisäkaloria ei kauhistuta).

Anna kiehua hiljalleen vajaa tunti, kunnes saennut ja maut kunnolla sekoittuneet.

Sopii pastan kanssa, lasagneen, paimenpiirakkaan jne

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Nane
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)250g68kcal3.3g12g0.5g4.3g
Valkosipuli 17g18kcal1.3g2.7g0.1g0.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g167g47kcal1g9.9g0.3g4.2g
Oliiviöljy 13g111kcal0g0g12.5g0g
Jauhelihakastike, ruskea kastike, sika-nauta, rasvaa 501g718kcal48.2g10.2g54.2g1.1g
Tomaattimurska 200g59kcal1.1g10.6g0.4g3.8g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g417g104kcal5.4g17.5g0.8g0g
Soijakastike 13g7.5kcal0.6g1.2g0g0g
Punaviini 83g59kcal0.3g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3320g2382kcal122.4g128.6g137.6g27.6g
Valittu annoskoko1660g1191kcal61.2g64.3g68.8g13.8g
Annoskoko puolitettuna830g596kcal30.6g32.2g34.4g6.9g
Arvot/100g100g72kcal3.7g3.9g4.1g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64424