Bolognan kastike

Pilko vihannekset pieniksi ja paista öljyssä pannulla, kunnes sipuli kuullottuu.

Lisää jauheliha ja anna ruskistua.

Lisää tomaattimurska, paseerattu tomaatti, soija ja punaviini (voi jättää poiskin, mutta itse tykkään sen antamasta muhevuudesta).

mausta suolalla, pippurilla, basilikalla, oreganolla.

Maista, jos liian hapanta, pyöristä happamuutta makeutusaineella (tai sokerilla, jos pari lisäkaloria ei kauhistuta).

Anna kiehua hiljalleen vajaa tunti, kunnes saennut ja maut kunnolla sekoittuneet.

Sopii pastan kanssa, lasagneen, paimenpiirakkaan jne

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Nane
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)300g81kcal3.9g14.4g0.6g5.1g
Valkosipuli 20g22kcal1.6g3.3g0.1g0.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g200g56kcal1.2g11.9g0.4g5g
Oliiviöljy 15g133kcal0g0g15g0g
Jauhelihakastike, ruskea kastike, sika-nauta, rasvaa 601g862kcal57.9g12.2g65g1.3g
Tomaattimurska 240g71kcal1.3g12.7g0.5g4.6g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g501g125kcal6.5g21g1g0g
Soijakastike 15g9kcal0.8g1.4g0g0g
Punaviini 100g71kcal0.3g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3984g2858kcal147g154.2g165.2g32.8g
Valittu annoskoko1992g1429kcal73.5g77.1g82.6g16.4g
Annoskoko puolitettuna996g715kcal36.8g38.6g41.3g8.2g
Arvot/100g100g72kcal3.7g3.9g4.1g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64424