Bolognan kastike

Pilko vihannekset pieniksi ja paista öljyssä pannulla, kunnes sipuli kuullottuu.

Lisää jauheliha ja anna ruskistua.

Lisää tomaattimurska, paseerattu tomaatti, soija ja punaviini (voi jättää poiskin, mutta itse tykkään sen antamasta muhevuudesta).

mausta suolalla, pippurilla, basilikalla, oreganolla.

Maista, jos liian hapanta, pyöristä happamuutta makeutusaineella (tai sokerilla, jos pari lisäkaloria ei kauhistuta).

Anna kiehua hiljalleen vajaa tunti, kunnes saennut ja maut kunnolla sekoittuneet.

Sopii pastan kanssa, lasagneen, paimenpiirakkaan jne

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Nane
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)350g95kcal4.6g16.8g0.7g6g
Valkosipuli 23g25kcal1.8g3.8g0.1g0.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g234g65kcal1.4g13.9g0.5g5.8g
Oliiviöljy 18g155kcal0g0g17.5g0g
Jauhelihakastike, ruskea kastike, sika-nauta, rasvaa 701g1006kcal67.5g14.2g75.9g1.5g
Tomaattimurska 280g82kcal1.6g14.9g0.6g5.3g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g584g146kcal7.6g24.5g1.2g0g
Soijakastike 18g11kcal0.9g1.7g0g0g
Punaviini 117g82kcal0.4g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4648g3334kcal171.6g180g193g38.2g
Valittu annoskoko2324g1667kcal85.8g90g96.5g19.1g
Annoskoko puolitettuna1162g834kcal42.9g45g48.3g9.6g
Arvot/100g100g72kcal3.7g3.9g4.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64424