Bolognan kastike

Pilko vihannekset pieniksi ja paista öljyssä pannulla, kunnes sipuli kuullottuu.

Lisää jauheliha ja anna ruskistua.

Lisää tomaattimurska, paseerattu tomaatti, soija ja punaviini (voi jättää poiskin, mutta itse tykkään sen antamasta muhevuudesta).

mausta suolalla, pippurilla, basilikalla, oreganolla.

Maista, jos liian hapanta, pyöristä happamuutta makeutusaineella (tai sokerilla, jos pari lisäkaloria ei kauhistuta).

Anna kiehua hiljalleen vajaa tunti, kunnes saennut ja maut kunnolla sekoittuneet.

Sopii pastan kanssa, lasagneen, paimenpiirakkaan jne

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Nane
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)400g108kcal5.2g19.2g0.8g6.8g
Valkosipuli 27g29kcal2.1g4.4g0.2g0.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g267g75kcal1.6g15.9g0.5g6.7g
Oliiviöljy 20g177kcal0g0g20g0g
Jauhelihakastike, ruskea kastike, sika-nauta, rasvaa 801g1149kcal77.2g16.3g86.7g1.7g
Tomaattimurska 320g94kcal1.8g17g0.6g6.1g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g667g167kcal8.7g28g1.3g0g
Soijakastike 20g12kcal1g1.9g0g0g
Punaviini 134g94kcal0.4g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5312g3811kcal196g206g220.2g43.8g
Valittu annoskoko2656g1905kcal98g103g110.1g21.9g
Annoskoko puolitettuna1328g953kcal49g51.5g55.1g11g
Arvot/100g100g72kcal3.7g3.9g4.1g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64424