Bolognan kastike

Pilko vihannekset pieniksi ja paista öljyssä pannulla, kunnes sipuli kuullottuu.

Lisää jauheliha ja anna ruskistua.

Lisää tomaattimurska, paseerattu tomaatti, soija ja punaviini (voi jättää poiskin, mutta itse tykkään sen antamasta muhevuudesta).

mausta suolalla, pippurilla, basilikalla, oreganolla.

Maista, jos liian hapanta, pyöristä happamuutta makeutusaineella (tai sokerilla, jos pari lisäkaloria ei kauhistuta).

Anna kiehua hiljalleen vajaa tunti, kunnes saennut ja maut kunnolla sekoittuneet.

Sopii pastan kanssa, lasagneen, paimenpiirakkaan jne

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Nane
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)451g122kcal5.9g21.6g0.9g7.7g
Valkosipuli 30g33kcal2.4g4.9g0.2g0.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g300g84kcal1.8g17.9g0.6g7.5g
Oliiviöljy 23g199kcal0g0g22.5g0g
Jauhelihakastike, ruskea kastike, sika-nauta, rasvaa 901g1293kcal86.8g18.3g97.6g1.9g
Tomaattimurska 360g106kcal2g19.1g0.7g6.8g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g751g188kcal9.8g31.5g1.5g0g
Soijakastike 23g14kcal1.2g2.1g0g0g
Punaviini 150g106kcal0.5g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5976g4287kcal220.8g231.4g248g49g
Valittu annoskoko2988g2144kcal110.4g115.7g124g24.5g
Annoskoko puolitettuna1494g1072kcal55.2g57.9g62g12.3g
Arvot/100g100g72kcal3.7g3.9g4.1g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64424