Bolognan kastike

Pilko vihannekset pieniksi ja paista öljyssä pannulla, kunnes sipuli kuullottuu.

Lisää jauheliha ja anna ruskistua.

Lisää tomaattimurska, paseerattu tomaatti, soija ja punaviini (voi jättää poiskin, mutta itse tykkään sen antamasta muhevuudesta).

mausta suolalla, pippurilla, basilikalla, oreganolla.

Maista, jos liian hapanta, pyöristä happamuutta makeutusaineella (tai sokerilla, jos pari lisäkaloria ei kauhistuta).

Anna kiehua hiljalleen vajaa tunti, kunnes saennut ja maut kunnolla sekoittuneet.

Sopii pastan kanssa, lasagneen, paimenpiirakkaan jne

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Nane
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)50g14kcal0.7g2.4g0.1g0.9g
Valkosipuli 3.3g3.6kcal0.3g0.5g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g33g9kcal0.2g2g0.1g0.8g
Oliiviöljy 2.5g22kcal0g0g2.5g0g
Jauhelihakastike, ruskea kastike, sika-nauta, rasvaa 100g144kcal9.6g2g10.8g0.2g
Tomaattimurska 40g12kcal0.2g2.1g0.1g0.8g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g83g21kcal1.1g3.5g0.2g0g
Soijakastike 2.5g1.5kcal0.1g0.2g0g0g
Punaviini 17g12kcal0.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana664g476kcal24.6g25.4g27.6g5.6g
Valittu annoskoko332g238kcal12.3g12.7g13.8g2.8g
Annoskoko puolitettuna166g119kcal6.2g6.4g6.9g1.4g
Arvot/100g100g72kcal3.7g3.8g4.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64424