Bolognan kastike

Pilko vihannekset pieniksi ja paista öljyssä pannulla, kunnes sipuli kuullottuu.

Lisää jauheliha ja anna ruskistua.

Lisää tomaattimurska, paseerattu tomaatti, soija ja punaviini (voi jättää poiskin, mutta itse tykkään sen antamasta muhevuudesta).

mausta suolalla, pippurilla, basilikalla, oreganolla.

Maista, jos liian hapanta, pyöristä happamuutta makeutusaineella (tai sokerilla, jos pari lisäkaloria ei kauhistuta).

Anna kiehua hiljalleen vajaa tunti, kunnes saennut ja maut kunnolla sekoittuneet.

Sopii pastan kanssa, lasagneen, paimenpiirakkaan jne

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Nane
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)600g162kcal7.8g28.8g1.2g10.2g
Valkosipuli 40g43kcal3.2g6.5g0.2g0.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g400g112kcal2.4g23.8g0.8g10g
Oliiviöljy 30g265kcal0g0g30g0g
Jauhelihakastike, ruskea kastike, sika-nauta, rasvaa 1200g1722kcal115.7g24.4g130g2.5g
Tomaattimurska 480g141kcal2.7g25.4g1g9.1g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g1000g250kcal13g42g2g0g
Soijakastike 30g18kcal1.6g2.9g0g0g
Punaviini 200g141kcal0.6g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7960g5710kcal294g308.4g330.4g65.2g
Valittu annoskoko3980g2855kcal147g154.2g165.2g32.6g
Annoskoko puolitettuna1990g1428kcal73.5g77.1g82.6g16.3g
Arvot/100g100g72kcal3.7g3.9g4.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64424