Bolognan kastike

Pilko vihannekset pieniksi ja paista öljyssä pannulla, kunnes sipuli kuullottuu.

Lisää jauheliha ja anna ruskistua.

Lisää tomaattimurska, paseerattu tomaatti, soija ja punaviini (voi jättää poiskin, mutta itse tykkään sen antamasta muhevuudesta).

mausta suolalla, pippurilla, basilikalla, oreganolla.

Maista, jos liian hapanta, pyöristä happamuutta makeutusaineella (tai sokerilla, jos pari lisäkaloria ei kauhistuta).

Anna kiehua hiljalleen vajaa tunti, kunnes saennut ja maut kunnolla sekoittuneet.

Sopii pastan kanssa, lasagneen, paimenpiirakkaan jne

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Nane
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)150g41kcal2g7.2g0.3g2.6g
Valkosipuli 10g11kcal0.8g1.6g0.1g0.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g100g28kcal0.6g5.9g0.2g2.5g
Oliiviöljy 7.5g66kcal0g0g7.5g0g
Jauhelihakastike, ruskea kastike, sika-nauta, rasvaa 300g431kcal28.9g6.1g32.5g0.6g
Tomaattimurska 120g35kcal0.7g6.4g0.2g2.3g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g250g63kcal3.3g10.5g0.5g0g
Soijakastike 7.5g4.5kcal0.4g0.7g0g0g
Punaviini 50g35kcal0.2g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1990g1428kcal73.8g77g82.6g16.4g
Valittu annoskoko995g714kcal36.9g38.5g41.3g8.2g
Annoskoko puolitettuna498g357kcal18.5g19.3g20.7g4.1g
Arvot/100g100g72kcal3.7g3.9g4.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64424