Juurespeti karitsan paahtopaistille

Tässä on vain juurespedin kalorit laskettuna, mutta lihaksi ruokaan laitetaan valkosipuli-yrttimarinoitua karitsan paahtopaistia (n. 400g), jota saa siis valmiiksi maustettuna.

1. Kuori ja pilko juurekset.

Perunat kannattaa laittaa ruokaan kuorellisina lohkoina.

2. Ruskista paahtopaistit.

3. Valmista mausteöljy: sekoita öljy, viinietikka, hunaja, 3/4tl suolaa, ½tl mustapippuria ja 1rkl tuoretta hienonnettua rosmariinia (tai 1tl kuivattua).

Kaada öljy juuresten päälle uunivuokaan.

4. Asettele lihat juurespedille.

5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15-20min.

Ota tämän jälkeen lihat pois ja laita ne alumiinifolioon vetäytymään.

Anna juuresten kypsyä uunissa vielä noin 30 minuuttia.

6. Kun juurekset ovat kypsät, leikkaa paahtopaisti ohuiksi viipaleiksi ja herkuttele! (Lisänä voi tarjota valkosipulidipillä tai valkosipulilla ja yrteillä maustettua kevytkermaviiliä.)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 946 grammaa

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokasuola jodioitu 0.4g0kcal0g0g0g0g
Omenaviinietikka 1rkl=n.15g (Pirkka), annos 15g1.4g0.3kcal0g0.1g0g0g
Hunaja 1.5g5kcal0g1.2g0g0g
Oliiviöljy 1.2g11kcal0g0g1.2g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 1.9g17kcal0g0g1.9g0g
Peruna, keskikokoinen 60g44g26kcal0.7g5.7g0g0.4g
Palsternakka 16g10kcal0.1g1.8g0.1g0.7g
Sipuli 10g3.1kcal0.1g0.5g0g0.2g
Porkkana 29g10kcal0.2g1.6g0.1g0.7g
Lanttu 13g3.9kcal0.1g0.6g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana237g171kcal2.4g23g6.6g4.4g
Valittu annoskoko118g86kcal1.2g11.5g3.3g2.2g
Annoskoko puolitettuna59g43kcal0.6g5.8g1.7g1.1g
Arvot/100g100g72kcal1g9.7g2.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=66912