Juurespeti karitsan paahtopaistille

Tässä on vain juurespedin kalorit laskettuna, mutta lihaksi ruokaan laitetaan valkosipuli-yrttimarinoitua karitsan paahtopaistia (n. 400g), jota saa siis valmiiksi maustettuna.

1. Kuori ja pilko juurekset.

Perunat kannattaa laittaa ruokaan kuorellisina lohkoina.

2. Ruskista paahtopaistit.

3. Valmista mausteöljy: sekoita öljy, viinietikka, hunaja, 3/4tl suolaa, ½tl mustapippuria ja 1rkl tuoretta hienonnettua rosmariinia (tai 1tl kuivattua).

Kaada öljy juuresten päälle uunivuokaan.

4. Asettele lihat juurespedille.

5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15-20min.

Ota tämän jälkeen lihat pois ja laita ne alumiinifolioon vetäytymään.

Anna juuresten kypsyä uunissa vielä noin 30 minuuttia.

6. Kun juurekset ovat kypsät, leikkaa paahtopaisti ohuiksi viipaleiksi ja herkuttele! (Lisänä voi tarjota valkosipulidipillä tai valkosipulilla ja yrteillä maustettua kevytkermaviiliä.)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 946 grammaa

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokasuola jodioitu 3.7g0.1kcal0g0g0g0g
Omenaviinietikka 1rkl=n.15g (Pirkka), annos 15g14g2.7kcal0g0.9g0g0g
Hunaja 15g50kcal0.1g12.1g0g0g
Oliiviöljy 13g111kcal0g0g12.5g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 19g166kcal0g0g18.7g0g
Peruna, keskikokoinen 60g436g262kcal6.5g56.7g0.4g3.9g
Palsternakka 155g99kcal0.8g18.3g0.6g7g
Sipuli 104g31kcal1.3g5g0.2g1.8g
Porkkana 290g95kcal1.8g16.1g0.6g7.4g
Lanttu 134g39kcal1.3g6.2g0.4g2.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2365g1708kcal23.6g230.6g66.8g45g
Valittu annoskoko1182g854kcal11.8g115.3g33.4g22.5g
Annoskoko puolitettuna591g427kcal5.9g57.7g16.7g11.3g
Arvot/100g100g72kcal1g9.8g2.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=66912