Juurespeti karitsan paahtopaistille

Tässä on vain juurespedin kalorit laskettuna, mutta lihaksi ruokaan laitetaan valkosipuli-yrttimarinoitua karitsan paahtopaistia (n. 400g), jota saa siis valmiiksi maustettuna.

1. Kuori ja pilko juurekset.

Perunat kannattaa laittaa ruokaan kuorellisina lohkoina.

2. Ruskista paahtopaistit.

3. Valmista mausteöljy: sekoita öljy, viinietikka, hunaja, 3/4tl suolaa, ½tl mustapippuria ja 1rkl tuoretta hienonnettua rosmariinia (tai 1tl kuivattua).

Kaada öljy juuresten päälle uunivuokaan.

4. Asettele lihat juurespedille.

5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15-20min.

Ota tämän jälkeen lihat pois ja laita ne alumiinifolioon vetäytymään.

Anna juuresten kypsyä uunissa vielä noin 30 minuuttia.

6. Kun juurekset ovat kypsät, leikkaa paahtopaisti ohuiksi viipaleiksi ja herkuttele! (Lisänä voi tarjota valkosipulidipillä tai valkosipulilla ja yrteillä maustettua kevytkermaviiliä.)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 946 grammaa

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokasuola jodioitu 5.2g0.1kcal0g0g0g0g
Omenaviinietikka 1rkl=n.15g (Pirkka), annos 15g19g3.8kcal0g1.3g0g0g
Hunaja 21g69kcal0.1g17g0g0g
Oliiviöljy 18g155kcal0g0g17.5g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 26g232kcal0g0g26.2g0g
Peruna, keskikokoinen 60g611g367kcal9.2g79.4g0.6g5.5g
Palsternakka 217g138kcal1.1g25.6g0.9g9.8g
Sipuli 145g44kcal1.8g7g0.3g2.5g
Porkkana 406g133kcal2.5g22.6g0.8g10.4g
Lanttu 187g54kcal1.9g8.6g0.6g3.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3311g2391kcal33.2g323g93.8g63.2g
Valittu annoskoko1655g1195kcal16.6g161.5g46.9g31.6g
Annoskoko puolitettuna828g598kcal8.3g80.8g23.5g15.8g
Arvot/100g100g72kcal1g9.8g2.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=66912