Juurespeti karitsan paahtopaistille

Tässä on vain juurespedin kalorit laskettuna, mutta lihaksi ruokaan laitetaan valkosipuli-yrttimarinoitua karitsan paahtopaistia (n. 400g), jota saa siis valmiiksi maustettuna.

1. Kuori ja pilko juurekset.

Perunat kannattaa laittaa ruokaan kuorellisina lohkoina.

2. Ruskista paahtopaistit.

3. Valmista mausteöljy: sekoita öljy, viinietikka, hunaja, 3/4tl suolaa, ½tl mustapippuria ja 1rkl tuoretta hienonnettua rosmariinia (tai 1tl kuivattua).

Kaada öljy juuresten päälle uunivuokaan.

4. Asettele lihat juurespedille.

5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15-20min.

Ota tämän jälkeen lihat pois ja laita ne alumiinifolioon vetäytymään.

Anna juuresten kypsyä uunissa vielä noin 30 minuuttia.

6. Kun juurekset ovat kypsät, leikkaa paahtopaisti ohuiksi viipaleiksi ja herkuttele! (Lisänä voi tarjota valkosipulidipillä tai valkosipulilla ja yrteillä maustettua kevytkermaviiliä.)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 946 grammaa

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokasuola jodioitu 6g0.2kcal0g0g0g0g
Omenaviinietikka 1rkl=n.15g (Pirkka), annos 15g22g4.4kcal0g1.4g0g0g
Hunaja 24g79kcal0.1g19.4g0g0g
Oliiviöljy 20g177kcal0g0g20g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 30g265kcal0g0g30g0g
Peruna, keskikokoinen 60g698g419kcal10.5g90.7g0.7g6.3g
Palsternakka 248g158kcal1.2g29.3g1g11.2g
Sipuli 166g50kcal2.1g8g0.3g2.8g
Porkkana 464g152kcal2.9g25.8g0.9g11.8g
Lanttu 214g62kcal2.1g9.8g0.6g3.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3784g2733kcal37.8g368.8g107g72g
Valittu annoskoko1892g1366kcal18.9g184.4g53.5g36g
Annoskoko puolitettuna946g683kcal9.5g92.2g26.8g18g
Arvot/100g100g72kcal1g9.7g2.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=66912